ponedjeljak, travnja 02, 2007

Poticaj!

WC I POSLJEDICE NESPORAZUMA

Neka engleska obitelj provodi godišnji odmor u Njemačkoj. Za vrijeme jedne od čestih šetnji primijete jednu ljupku kućicu u polju koja bi im odlično odgovarala za provod idućeg godišnjeg odmora. Upitaše tko je vlasnik i saznaše da je to protestantski pastor te s njim sklopiše ugovor za iznajmljivanje kućice iduće godine. Na provratku u Englesku, odjednom se sjeti gospođa da u kućici nije primjetila WC i zahvaljujući engleskoj pedantnosti, odluči pisati pastoru i zamoliti ga za informaciju gdje se nalazi WC u kućici. Pismo je bilo napisano ovako:

«Poštovani gospodine pastore, ja sam ona gospođa što sam s Vama prije nekoliko dana sklopila ugovor za ladanjsku kućicu. Nisam pri obilasku kućice naiša na WC te Vas molim da li biste me htjeli obavijestiti o tome. Uz srdačan pozdrav i poštovanje!»

Primivši pismo, pastor nije shvatio kraticu WC, i u uvjerenju da se radi o anglikanskoj kapeli (Walah Chapel), odgovori ovako:

«Poštovana gospođo, zahvaljujem na Vašem upitu. Čast mi je obavijestiti Vas da se mjesto koje Vas zanima nalazi 12 km od kućice, što je prilično neugodno za one koji su navikli češće ga posjećivati. Tko je navikao duže se zadržavati zbog svojih poslova trebao bi ponijeti nešto za jelo tako da se na mjestu može zadržati cijeli dan. Do mjesta se može doći prema izboru: pješice, biciklom ili autom, ali je bolje doći ranije da ne bi ostali vani i ometali druge. U zgradi ima oko 100 mjesta za stajanje i 40 sjedećih. Postoji kondiciranje zraka kako bi se izbjegla neugodnost loših mirisa. Sjedala su prekrivena crvenim velurom. Preporuča se da se dođe na vrijeme ako se želi dobiti sjedeće mjesto. Djeca sjede skupa s roditeljima i pjevaju, svi plješću rukama i udaraju nogama. Na ulazu vam daju jedan list papira, a tko zakasni, može se poslužiti listom susjeda. Papir se pri izlazu može predati osobi zaduženoj za to i po mogućnosti ne zgužvan kako bi se mogao koristiti još barem mjesec dana. Postoje veliki zvučnici i pojačal za zvukove da bi se mogli čuti vani za utjehu onim koji nisu mogli ući. Ono što se sakupi, podijeli se siromasima. Postoje i specijalni fotografi koji Vas snimaju u raznim pozama, kako bi Vas svi mogli vidjeti pri tako čovječnom činu!!»

10 komentara:

Anonymous Anonimno kaže...

i kaj je teta odgovorila?

03 travnja, 2007 21:03  
Anonymous Anonimno kaže...

ta priča mi je ludilo:)).. to naš kpl. uvijek na hodočašćima čita:))pozdraf od animatorice koja se ispovijedila:)))

03 travnja, 2007 21:15  
Blogger Grgaz kaže...

Ma da! A ti nemaš ime animatorice A!

03 travnja, 2007 21:44  
Anonymous Anonimno kaže...

jooj, ma ispričavam se..baš sam ti htjela ostavit jedan komentar anonimno:)... hvala ti za savjet i pomoć ono neki dan:) tnx...

03 travnja, 2007 22:39  
Blogger Grgaz kaže...

you welcome!
poruči mami da sam ja prekinuo onaj neki lanac sa željama!
ln

03 travnja, 2007 22:41  
Blogger Goxi kaže...

evo upadam u prozorčić s komentarčićima...=) znam da nisam fora, al nisam bila na kompu ovih zadnjih dana..tj.bila al blogich mi ostao netaknut...oprosti! Al evo...sad sam u pohodu na prozorčiće za komentare!! hehe! Ova mi je fora preeedobra. Smijala sam se pola sata...čak sam mamu skoro probudila...ajoj...moram tiho! ŠŠŠŠŠŠ! hehe! Još koja takva veoma poželjna... News! Novi post...=)

04 travnja, 2007 00:55  
Anonymous Anonimno kaže...

ej sam ti dosla ja malo da ti kazem da imam novi post pa bi htjela cuti tvoje misljenje.. pozzdraf:)

04 travnja, 2007 17:02  
Anonymous Anonimno kaže...

eej. pa hvala na pohvalama za blog..a tebe ako zanima za pozadinu, ja ti znam stavit samo na blog.hr, a na bloger.hr ja ti ne znam..osim ako je isto.. ti se sviđa tekstić??

06 travnja, 2007 00:20  
Anonymous Anonimno kaže...

Palac gore!

08 travnja, 2007 22:05  
Anonymous Anonimno kaže...

Baš sam se nasmijala a evo, već drugi put je čitam :)

10 travnja, 2007 13:30  

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica