utorak, svibnja 15, 2007

Molitva Sv. Franje Ksaverskog Anđelu čuvaru

»Molim te, blaženi Anđele, čijoj se zaštiti povjeravam, da mi uvijek budeš pri ruci i pomažeš mi. Izruči moje molitve milosrdnim ušima Boga našega Gospodina, da mi po svojoj blagosti i tvojim molitvama oprosti sve grijehe iz prošlosti. Udijeli mi da istinski upoznam i svim srcem okajem svoje grijehe koje sada činim, i savjetuj me i opominji da bih mogao izbjegavati grijehe u budućnosti. Po tebi neka mi On dade milost da činim dobra djela i izdržim do kraja. Snagom svemogućega Boga otkloni od mene svaku đavolsku napast. Ono što moja vlastita djela, uvijek izmiješana s nešto zla, ne zaslužuju svojim molitvama ti za mene isprosi pred Bogom. I ako s vremenom vidiš da sam odlutao s puta dobra te slijedim zabludu grijeha, pobrini se da se ponovno brzo vratim svome Spasitelju na put pravednosti. Kada me vidiš u nevolji i tjeskobi, svojim blagim zagovorom priskrbi mi Božju pomoć. Molim te, da me nikada ne napuštaš, nego uvijek štitiš, pomažeš i braniš od svih đavolskih muka i napadaja, bdijući nada mnom dan i noć, svakoga sata i svakoga trenutka. I kada ovaj život dođe do kraja, ne dopusti zlodusima da me uplaše, pa da upadnem u beznađe. Ne napuštaj me, moj Čuvaru, sve dok me ne uvedeš u blaženo gledanje Boga, u slavu koju bih onda s tobom i blaženom Božjom Majkom Marijom i sa svima svetima uživao zauvijek. Amen.«

(iz knjige J. Brodrick, Sveti Franjo Ksaverski, Zagreb, 2007, str. 180-181.

2 komentara:

Blogger Goxi kaže...

heeeej!
ovu molitvu odsad svake večeri molim. Nekako mi je potrebna ta iskonska težnja za nebeskim zaštitnicima, vjerovali mi u anđele ili ne. Ja u njih vjerujem. Vidim ih u svakome od nas i svaki mi se smiješi, svaki budi u meni neku radost. I to mi je potrebno...
A što je tako super u mom blogu? Ispovijesti opasnog uma...samo blebetanja, javljanja iz nekih tamnih rupa...Al barem možeš biti siguran da o svemu pišem iskreno.
Ocjena iz onog sastavka bi trebala ovaj tjedan (čet ili pet) doći. A kaj bi mi ti dao? Koju ocjenu? Da mi je znati...
Moli za mene jer sam trenutno veoma potrebita molitve...molim te! pusa...
do idućeg luuuuuuuuudog posticha...
=)=)=)

16 svibnja, 2007 23:36  
Anonymous Anonimno kaže...

...okajem svoje grijehe iz prošlosti.....okajem grijehe koje sada činim... izbjegavati grijehe u budućnosti...!
Dakle stvoreni smo da griješimo.
Zato je dobro imati jednoga svetca gore koji će nas zagovarati, pa bio to sveti Franjo , Maksimilijan Kolbe ili pak Leopold Mandić.

P.S: Baš sam mislila pohvaliti što nemaš crnu pozadinu kad ono eto je. Vrati vrati, Ovo mi je stvarno užasno i zamaram me vrlo.( Nemoraš zbog mene ali mi onako bilo 100 puta bolje).

17 svibnja, 2007 14:50  

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica