ponedjeljak, svibnja 14, 2007

MOLITVA ZA HUMOR

Daruj mi dobru probavu, Gospodine, pa i nešto za probavu. Daruj mi tjelesno zdravlje,  zajedno s potrebnim smislom  da ga što bolje sačuvam. Daruj mi svetu dušu, Gospodine, koja u oku zadržava ono što je dobro i čisto, kako se na pogled grijeha ne bi prestrašila, nego našla sredstvo da stvari opet sredi. Daruj mi dušu kojoj je dosada tuđa, koja ne pozna mrmljanja, ni uzdisanja, ni tužbe, i ne dopušta da se odviše brinem  za ovo nešto koje se šepuri, a koje se naziva 'Ja'. Gospodine, daruj mi smisao za humor. Daj mi milost da razumijem šalu, kako bih upoznao malo sreće u životu - i od nje dijelio drugima. Amen. (Toma Mor)


 

Ljubav je ta koja prethodi želji. Jer, zapravo, što drugo želimo ako ne ono što ljubimo? Ljubav prethodi uživanju. Jer kako bismo mogli uživati u nekoj stvari, ako je ne bismo ljubili? Ljubav prethodi i nadi. Jer nadamo se samo onome što ljubimo. Ljubav prethodi i mržnji. Jer mi mrzimo zlo samo za volju ljubavi koju gajimo prema dobru. (Franjo Saleški, Teotim)

3 komentara:

Anonymous Anonimno kaže...

Jednog dana jedan kapelan i njegov župnik su krenuli na jedan malo dulji put. Kapelan je je bio vozač. Pošto je on onako malo temperamentan i voli brzu vožnju, nagazio je gas u u ovom slučaju.Međutim njegov suvozač i kolega župnik se nije baš sigurno osjećao u automobilu i zamoli ga je da malo smanji brzinu.Ali kapelan mu vješto odgovori:" Ne bojte se Bog je s nama." I tako opet nastave vožnju, malo se brzina smanji ali opet za čas kapelan opet nagazi gas i kazaljka na satu se opet počela dizati.Župnik se opet počeo preznojavati ne osjeća se siguro te opet upozori kapelana da smanji gas,ali ovaj njemu spremno odgovori:" Pa nebojte se Bog je s nama". Nato će njemu župnik :" Znam da je Bog s nama ali nas vrag vozi."

Ovo nije fikcija.

16 svibnja, 2007 18:17  
Blogger Grgaz kaže...

Vidim da je molitva djelovala! Nije fikcija, ali vrlo dobar vic! Dapače, jako dobar i nisam ga već dugo, dugo čuo! Hvala "Anonimno" na podsjećanju!

16 svibnja, 2007 22:38  
Anonymous Anonimno kaže...

e Grga zakon ste, al kolko sam ja cula ovo gore bas i nije vic,al nema veze. Sam se vi drzite Tose Proeskog i odbojke jel to vam cist dobro ide. Necu se potpisat zato kaj bute me zezali poslije. :)vidimo se u srijedu!!!!!!!

23 svibnja, 2007 20:40  

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica