petak, svibnja 11, 2007

STVARI NISU UVIJEK ONAKVEKAKVIMA SE ČINE



Dva anđela putnika zaustavila su se da prenoće u kući jedne vrlo moćne obitelji. Obitelj je bila netaktična i nije im odobrila da se smjeste u gostinjskoj sobi njihove vile. Umjesto toga dali su im mali prostor u hladnom podrumu kuće. Dok su raspremali ležajeve na podu, stariji anđeo ugledao je jednu pukotinu na zidu, i popravio ju je. Kada ga je mlađi anđeo upitao zašto je to napravio, stariji mu je odgovorio, "Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine".


Slijedeću noć, anđeli su došli da prenoće u kuću jednog vrlo siromašnog para, ali muškarac i njegova žena bili su vrlo gostoljubivi. Nakon što su sa njima podijelili ono malo hrane što su imali, bračni par je dozvolio anđelima da spavaju u njihovom krevetu gdje će se moći dobro odmoriti. Kada su se slijedeći dan probudili, anđeli su pronašli gospodina i njegovu suprugu u suzama. Jedina krava koju su posjedovali, čije je mlijeko bilo njihov jedini izvor prihoda, ležala je mrtva na polju. Mlađi anđeo bio je bijesan i upita starijeg anđela, "Kako si mogao dozvoliti da se to desi? Prvi čovjek imao je sve, i ti si mu pomogao; druga obitelj imala je malo toga, ali je bila spremna sve podijeliti, a ti si dozvolio da im ugine krava".




"Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine" odgovori stariji anđeo.


"Kada smo bili u podrumu one vile, primjetio sam da je u onoj pukotini na zidu sakriveno zlato. Obzirom da je vlasnik bio opsjednut novcem, zatvorio sam pukotinu tako da im onemogućim da pronađu to zlato."


"Noćas, dok smo spavali u krevetu siromašne obitelji, anđeo smrti došao je po ženu ovog seljaka, a ja sam mu dao kravu.


Dakle, stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine".

8 komentara:

Anonymous Anonimno kaže...

To je istina. Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine. Naš problem je što smo nestrpljivi. Mi bismo uvijek željeli odmah znati zašto nam se događa to što nam se događa, željeli bismo odmah vidjeti plodove naših dobrih djela i zalaganja...
Al' Njegova je logika drugačija...
I dobro je da je tako.

11 svibnja, 2007 13:11  
Anonymous Anonimno kaže...

joj kak ja obozavam taj tvoj blog..uvijek nest pametno procitam...se ljutis ti sta na mene?

11 svibnja, 2007 19:00  
Blogger Goxi kaže...

eeeeeeeeee da mi ovo netko stalno govori i podsjeća me...znači li to da ima i različitih strana loših stvari? voljela bi da je to istina, tj. da me netko uvjeri u to. Ja previše uzimam stvari srcu pa se u biti uvijek ona druga strana izgubi...al dao si mi povoda za razmišljanje...hvala ti na tome. =) i ja obožavam tvoj blog... hvala ti!! btw. osvojili me anđeleki... =)=)=)

11 svibnja, 2007 21:08  
Anonymous Anonimno kaže...

zakon, ovo sam vec citala, ali kad procitam na ovom blogu sve je bolje. ja bez ovog bloga vise ne mogu. BTB

12 svibnja, 2007 08:55  
Anonymous Anonimno kaže...

Stvari nisu uvijek onakve kakve nam se čine, jer se ponekad ljudska mašta ne uspjeva zadovoljiti pred zatajenom stvarnošču.

Sretan mi Majčin dan!

13 svibnja, 2007 13:29  
Blogger Ana kaže...

......jako lijepo..... ;o)

14 svibnja, 2007 08:57  
Anonymous Anonimno kaže...

Grga,blogv ti je zakon,samo nemoj toliko sebe slikati.Nisi bas fotogenican.(ha,ha)

14 svibnja, 2007 10:44  
Blogger Grgaz kaže...

Dočepali se na satu neta pa odmah na komentare! eh, da je meni biti u budući srednjoškolac
hihihih

14 svibnja, 2007 11:19  

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica