ponedjeljak, srpnja 07, 2008

10 RAZLOGA ZAŠTO IDEM NA SVETU MISU




1. SUDJELUJMO, NE PROMATRAJMO!

Na mise ne idemo kao na "predstavu" gdje će nas netko drugi "zabavljati" i "glumiti za nas". Na misi nismo samo puki promatrači, na misi aktivno sudjelujemo: pjevamo, čitamo, molimo ministriramo...

2. ZAJEDNICA SMO!

Mi vjernici smo kao obitelj. Udovi istog tijela kojemu je Krist glava. Na misi smo tako posebno združeni sa svima koji nas okružuju, ali isto i sa svim ljudima na svijetu koji su toga dana otišli u svoje crkve na misu. Svi smo jedna obitelj. Kristova Crkva!


3. SUSREĆEMO OCA

Na svakoj misi susrećemo i našeg nebeskog Oca, Boga koji nas je stvorio i koji kao dobar otac želi sve najbolje svojoj djeci. Posebno ga susrećemo na molitvi "Oče naš" koja je važan dio mise i jako je važno što se ta molitva zove "Oče naš" a ne "Oče moj" , jer je Bog želio da molimo zajedno!

4. SLIJEDIMO BOŽJI PUTOKAZ

Živimo po Božjim zapovijedima koje nam je Bog dao kao putokaze za sigurno kretanje stazama života. Posebno se sjeti treće zapovijedi koja glasi: " Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji!"


5. SLUŠAMO RADOSNU VIJEST

Dok su na televizoru i u novinama same crne vijesti prava je milina čuti na misi radosnu vijest. A to je Evanđelje, u kojem slušamo o Isusovu životu, iz kojeg učimo kako ćemo mi živjeti.

6. PRIMAMO DAR!

Najveći razlog i najveća stvar na misi je primiti najveći dar u sakramentu pričesti. Primamo Tijelo i Krv Kristovu! Postoji li bolji i sigurniji način da se zbližimo s Isusom?



7. NAJBOLJE MOLIMO!

Molimo mi i prije i poslije jela, ujutro i navečer prije spavanja... Pa ipak misa je najbolja molitva! Obuhvaća i pjesme i psalme, hvale, oprosne molitve, molitvu vjernika, Vjerovanje, "Oče naš" ...

8. UZIMAMO GORIVO ZA DUŠU

Odlazak na misu za nas je kao kad auto praznog rezervoara dođe na benzinsku pumpu! Susret s Bogom i bližnjima, susret sa Svetim pismom, darovi koje dajemo i primamo; sve nas to puni novom snagom , novim "gorivom duše" za dane i obaveze koje nam slijede u školi, u kući i drugdje.



9. VRIJEME ZA BOGA

Ako ti ni jedan do sada razlog ne pomaže, ako ništa drugo , zapitaj se da li bar jedan sat na tjedan možeš odvojiti za Boga? Razmisli o tome. Za sportske treninge, glazbene škole, igrice, internet, odvajaš puno više sati... A ipak, Isus je za nas umro na križu... Pa hajde onda prije odlaska na misu sjeti se njegovih riječi: " Ovo činite meni na spomen!"

10. ISUS TO ŽELI, ISUS TE ZOVE, ISUS TE LJUBI! BUDI NJEGOVO LJUBLJENO DJETE. VIDIMO SE U NEDJELJU NA MISI!

5 komentara:

Blogger Lady @wi kaže...

Ey....
o, pa to je novi post....super...
hihi...opet prva....idem sada pročitati post, pa onda ću napisati dojam...
pozzz

07 srpnja, 2008 19:40  
Blogger Lady @wi kaže...

hmm...da, zanimljiv tekst...
e, samo za ovo 5. imam nekaj za napisati- pa, nisu baš uvijek u novinama i na tv-u crne vijesti...ima i nekih lijepih...
...sve je super napisano...
....ovaj tekst je za razmišljanje...i stvarno si trebamo postaviti neka pitanja.... =)
idem sada...komentirat ću opet, naravno...veeeliki pozz

07 srpnja, 2008 19:51  
Anonymous Anonimno kaže...

hvala sto si me podsjetio jer mi je misa u zadnje vrijeme rutina!tesko se ustredotocim,pa cu malo razmislit o ovim tvojim rijecima!Drago mi je da postojis!

09 srpnja, 2008 20:18  
Blogger Lady @wi kaže...

Ey, imam jedno pitanje....kada će novi post?...hihi....
...pozz...

22 srpnja, 2008 21:19  
Blogger Goxi kaže...

Bokich!
Mogu ti priznati da se često nađem među onim ljudima koji traže i očekuju neku senzaciju, neku "zabavu" na toj misi, ali trudim se, tražim ono potpuno razumijevanje...barem iskrenu spoznaju o tome što za mene zaista znači sveta misa. A znam da znam što je ona uistinu...barem sam nekad znala...samo to treba još malo potražiti u sebi.
Hvala na divnom podsjetniku! :)
Pusa
G

28 srpnja, 2008 18:55  

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica