utorak, listopada 02, 2007

ANĐELI


prema Grunu

Jedna se mlada žena nalazi u društvu koje Novu godinu želi započeti svjesno, ne samo pjenušcem i bacanjem petardi. Netko je na kartice ispisao imena pedeset anđela i pozvao sve nazočne da izvuku po jednu karticu za godinu koja dolazi. Na karticama je ispisano pedeset vrlina koje mogu oblikovati naš život.

Stoga i ja Vas dragi slušatelji pozivam da zajedno izvučemo svaki dan po jednog anđela, jednu vrlinu, krepost koje će nam vrijediti, biti pomoć da očvrsnemo i preobrazimo svoj život kao plemeniti ljudi.

Naime, ovih pedeset anđela iliti vrlina su kao glasnici, kako su se uglavnom i doživljavali anđeli, jedne druge, dublje stvarnosti. Neka nam oni pokazuju da je naš život nešto više, da nas upućuju na nešto drugo, na ono za čim čeznemo, a što ne dolazi od nas samih.

Bog šalje svoje anđele da čuvaju ljude. Mnogi su zaboravili na lik anđela čuvara. No, izbjegnu li sretno prometnu nezgodu, ipak povjeruju da je uz njih bio dobri anđeo. Anđeli su pratioci na putu. Mnogi od nas si predočavaju anđele koji nas štite, daju sigurnost, daju da bude lijepo, daju nadu i lakoću.

Biblija kaže da oni gledaju lice Božje. Anđeli povezuju nebo i zemlju. Nose naše molitve pred Boga. Anđeli nam govore da je Bog blizu. Anđeli nam govore nešto o nama i o našim mogućnostima preobrazbe, da nam pružaju oslonac i povjeravaju nam vrline.

Anđeli žele iz nas izmamiti nešto što u ritmu svakodnevice biva zaboravljeno ili zapostavljeno. Pedeset anđela za godinu naši su pratioci na životnom putu i želimo o njima razmišljati i približiti ih u našem životu. U ovih pedeset vrlina opisane su snage koje oblikuju život, potencijali koji preobražavaju naš život, koji nas mogu sve više suobličiti izvornoj slici, onome kakvi bismo mogli i trebali biti.

Na spomenutom dočeku Nove godine svatko je izvukao jednu karticu. Pritom je vjerovao da izvlači karticu koja nosi ime upravo onog anđela koji mu je u novoj godini potreba, koji će mu činiti dobro. Zato ova naša razmišljanja žele biti od pomoći da konkretnije formuliramo svoje dobre želje. Potražimo svaki za sebe anđela koji će nas pratiti u našem životu, koji će ti neposredno govoriti, u kojeg ćeš vjerovati da ti čini dobro. Otkrijmo: što te naučio tvoj anđeo? Što te pokrenulo? Što je u tebi procvalo?

1 komentara:

Anonymous tajna kaže...

genijalna stranica

21 svibnja, 2010 15:44  

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica