četvrtak, lipnja 07, 2007

Znaš li kako ćeš prepoznati tko je prijatelj?



Jednostavno:


Prijatelj nikad ne stanuje daleko. I kada pođeš k njemu, a ne nađeš ga kod kuće, nije ti žao vremena jer si ga posvetio prijatelju. U namjeri da odeš k njemu ne mogu te spriječiti ni najžešće oborine, ni žega, ni studen. Za prijatelja uvijek nađeš vremena i uvijek mu imaš što reći. Ništa od onoga što on govori i želi za tebe nije beznačajno. Prijatelju ne moraš puno tumačiti niti se opravdavati zašto si (ili nisi) nešto učinio, jer imaš povjerenja u njega da će te razumjeti.


Nastojat ćeš da prijatelja ikada ne povrijediš ili pred njim nikada nećeš prešutjeti nešto što bi za njega moglo biti važno. Prijatelj je onaj kome dopuštaš da se mijenja – i da tebe mijenja i da te iznenađuje. Prijatelju dopuštaš da se osami kada mu je to potrebno, a i da podijeli svoje prijateljstvo s drugima. Prijatelju uvijek imaš što darovati. I, nikada ne odmjeravaš vrijednost njegovih darova, jer ti on ne može darovati ništa što bi bilo veće, a jednako tako ni što bilo manje od vašega prijateljstva. S prijateljem možeš cijeli dan provesti u šutnji i u suton prepoznati da je pred tobom izlio svega sebe.


Prijatelj je onaj tko ti je važniji od tebe. Noć koju si probdio zbog njega silno te odmori. I dogodi se da iznenada ostaviš sve i žurno pođeš k njemu ili sjedneš da mu napišeš pismo – i očituje se da mu je to bilo potrebno.


Zbog prijatelja ćeš se okaniti puta na koji si naumio poći jer znaš da si na najboljem putu kada si s njim i da ćeš najdalje stići ostaneš li s njim.


S prijateljem se voliš zajednički truditi za druge. Kad pjevaš s prijateljem, glas ti je odmah nekako ljepši, sigurniji. Kad govoriš o njemu, oči su ti sjajnije. U prijatelju se nikada ne možeš razočarati jer tvoje prijateljsko srce će ga uvijek opravdati. I kada klone, kada padne, ne dvojiš hoće li smoći snage da se uspravi?!


Prijatelj je onaj koji uvijek može na tebe računati i na koga ti uvijek možeš računati.


Prijatelj je onaj koga više ne možeš razlikovati od sebe. Blago tvojim prijateljima ako ih takove vidiš. Blago tebi…!




«Prijatelj je onaj koji u svom srcu nosi tvoju pjesmu


i pjeva ju tebi kad zaboraviš njenu melodiju…»


Nepoznati autor



5 komentara:

Anonymous Anonimno kaže...

Prekrašno.......

08 lipnja, 2007 08:58  
Blogger Atlantis kaže...

znam što je prijatelj, al ga nemam nažalost...

08 lipnja, 2007 11:15  
Blogger Ana kaže...

........... ;o)

08 lipnja, 2007 11:58  
Anonymous Anonimno kaže...

sreca meni sto imam takvu prijateljicu!!!!!!!!!!

08 lipnja, 2007 19:22  
Anonymous Anonimno kaže...

jako lijepo napisano, istinito ali jako teško je naci takvog prijatelja (iz iskustva kažem)

10 lipnja, 2007 16:09  

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica