srijeda, svibnja 30, 2007

Legenda o pameti i srcu

Kad je Bog odlučio ljudima darovati život, htio je da im u njihovoj ljudskosti ništa ne uzmanjka. Zbog toga im je svima redom naumio dati sve što bi im kroz njihove dane moglo ustrebati.

Prvo im je odlučio podijeliti pamet. Trudio se udijeliti im odmjerenu količinu, jer je slutio da bi im i odviše i premalo pameti u životu moglo naškoditi. Pritom nije ni pomislio da bi se moglo dogoditi da neki u red stanu i po nekoliko puta, neki nijedanput smatrajući da im takvo što i ne treba, te da neki zakasne, jednostavno zbog toga što su se zapričali s nekim, zaigrali se ili su iz nekog drugog razloga nehotice propustili navrijeme stati u red.


Kad su oni koji su zakasnili došli pred Boga, Bog ih je ljubazno saslušao. Bio je zbunjen jer nije znao kako bi im pomogao.


- Evo, ostalo mi je još posve malo pameti za podjelu – reče im – Potrudit ću se da svakome od vas dopadne barem ponešto. Istina, neću vam je moći dati onoliko koliko bih htio, ali dat ću vam što mi je preostalo, sve do zadnje mrve. No, pokušat ću vam to nadoknaditi na neki način.


Kad je počeo dijeliti srce, prvo je pozvao one koji su zadnji došli na red pri dijeljenju pameti. I jer je bio siguran da bi zbog premalo srca čovjek kroz svoj život mogao proći kao da ga nije ni bilo, a nije bio siguran što će se dogoditi bude li im dao odviše srca, reče im:


- Želite li, dat ću vam više srca. No, ne znam hoće li vam zbog toga u životu biti lakše ili teže. Ali dat ću vam od svoga vlastitoga srca jer ne znam što bih vam mogao dati bolje od toga.


Stjepan LICE

6 komentara:

Anonymous anamarija kaže...

jako lijepo grga..svidja mi se...:)...

31 svibnja, 2007 09:48  
Anonymous anamarija kaže...

e i dizajnich mi se svidja...

31 svibnja, 2007 09:48  
Blogger Atlantis kaže...

wow, bas lijepa prica! za dizajn ti javim naknadno....jer nisam trenutno doma. hvala tebi na posjeti :)

31 svibnja, 2007 13:41  
Blogger Atlantis kaže...

ej!
evo, na ovoj stranici imaš jako puno template-a.. http://www.blogskins.com/
samo si pazi, jer neki skinovi nemaju komentare... ako trebaš još koju pomoć, znaš gdje sam :)

31 svibnja, 2007 17:58  
Anonymous Jana kaže...

Novi dizajn...dobar je,iako mi se prošli više sviđa!A tekst je odličan!
Pozdrav! :)

31 svibnja, 2007 20:03  
Blogger Atlantis kaže...

molim.. :) a, nije.. a, ma, bit će bolje drugi put..

31 svibnja, 2007 22:51  

Objavi komentar

Pretplatite se na Objavi komentare [Atom]

<< Početna stranica